Suomen Nuorisoseurat, Pohjois-Savon aluetoimisto

Nuorisoseurojen Pohjois-Savon aluetoimiston toiminta-alue on Pohjois-Savo. Olemme yksi 1881 perustetun järjestön aluetoimistoista ja toimineet alueella vuodesta 1907.
Nuorisoseurat on tänä päivänä Suomen merkittävin kulttuurisen lapsi- ja nuorisotyön toimija!

Tarjoamme kaikenikäisille laadukkaita harrastuksia, kuten tanssia, teatteria, musiikkia, sirkusta ja liikuntaa. Järjestämme myös niihin liittyviä tapahtumia ja koulutuksia. Nuorisoseuroissa jokaisella lapsella, nuorella ja aikuisella on mahdollisuus harrastaa kulttuuria, kasvaa aktiiviseksi yhteisön jäseneksi ja kokea tekemisen riemua!

Nuorisoseuratoimintaa on sekä kaupungeissa että maaseudulla ympäri Suomea. Toimintaa toteuttavat paikalliset nuorisoseurat, aluetoimistot ja valtakunnallinen liitto. Suomen Nuorisoseurat ry on valtakunnallinen nuorisotyötä tekevä järjestö, jonka tehtävänä on tukea paikallisten nuorisoseurojen toimintaa.

Pohjois-Savossa toimii 40 nuorisoseuraa ja n. 2000 nuorisoseuralaista. Seurat pitävät yllä 36 nuorisoseurantaloa ja mahdollistavat monipuolisen harrastus- ja asukastoiminnan alueillaan.

Aluetoimisto vastaa Kuopion kaupungin, Julkulan nuorisotilan, toiminnasta ja tekee koulunuorisotyötä myös alueen lähikoulujen kanssa. Nuorten Esr-työllistämishanke, Työstä taidetta ja kulttuurirahaston Teatteritorstai-hankkeen kohteena ovat alle 29 vuotiaat. Välituntikulttuuria kouluun-hanke käynnistyy Avin rahoituksella helmikuussa 2019. Suurin tapahtuma on Kallava Teatterifestivaali.


Toimiala

Asukas- kotiseutu-, kylä- ja kaupunginosayhdistykset, Harrasteyhdistykset, Kulttuurialanyhdistykset, Nuorisoyhdistykset, Työllisyyden edistäminen ja työttömien yhdistykset

Teemat

edunvalvonta, harrastus ja vapaa-aika, nuoruus, työllisyys

Avainsanat

harrastustoiminta, edunvalvonta, nuorisotyö, työllistäminen, nuoret, kulttuuri, koulut, tanssi, teatteri, Kuopio (paikallinen yhdistys)

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Puijonsarventie 54, Kuopio, Suomi

Yhteystiedot

Sähköposti:

Lisätietoa verkossa

Kotisivuille

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Savo

Kunta
Kaavi, Kuopio, Leppävirta, Pielavesi, Rautavaara, Siilinjärvi, Tervo, Tuusniemi, Vesanto

Puijonsarventie 54, Kuopio, Suomi