Pohjois-Savon Kylät ry toimii nyt etänä

Pohjois-Savon Kylät noudattaa Suomen hallituksen antamia ohjeistuksia koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Kaikki Pohjois-Savon Kylien järjestämät tapahtumat ja kokoukset pidetään mahdollisuuksien mukaan etänä, siirretään myöhempään ajankohtaan tai perutaan kokonaan toistaiseksi. Tiedotamme uusista ajankohdista kotisivuillamme.

 

Ikäihmisetkin ottavat etäyhteydet haltuun

Pohjois-Savon Kylät ry:n Ikäihmiset kiinni lähiyhteisöön -hankkeen virkistyspäivät siirtyvät kylätaloilta verkkoon. Hanke toivoo virkistyspäivien käytännön toteutuksessa mukana olleiden kylien vapaaehtoisten sekä niihin osallistuneiden ikäihmisten löytävän tien etälähetyksiin.

Ensimmäinen etäkokeilu toteutettiin 31.3. Siihen oli yhteensä 12 osallistujaa mukana Zoom-etäyhteyksillä. Annoimme kokeiluun osallistuneille kyläaktiiveille digitukea eli neuvontaa Zoomiin pääsyssä puhelimitse etukäteen. Kaikki pääsivät mukaan Zoomiin, ja päivän lausahdus oli, että ”Tänäänkin opin jotain uutta”.

Porukalla jumpattiin opiskelijoiden Ja ennen kaikkea: kuultiin kylien ikäihmisten kuulumisia tässä poikkeustilanteessa. Kokeilut jatkuvat, ja niistä tiedotamme muun muassa .

 

Avoimet Kylät -tapahtumia kannattaa suunnitella etänä

Vaikka tällä hetkellä on voimassa isojen yleisötapahtumien järjestämiskielto toukokuun 2020 loppuun asti, voidaan kylillä toki suunnitella Avoimet Kylät -tapahtumia 13.6.2020 ajatellen. Suunnittelu on syytä tehdä etänä, ja ja suunnitelmat voi ilmoittaa oheisen ilmoittautumislomakkeen kautta kyläkoordinaattorille, joka antaa myös lisätietoja (sari.vainikainen(at)pohjois-savonkylat.fi).

Suunnitellaan siis, ja ollaan valmiuksissa avaamaan ovet kylille myös tämän vuoden tapahtumapäivänä!

 

Kyläyhdistysten kokoukset ja niiden aikataulumuutokset

Yhdistysten vuosikokouksiin liittyen haluamme jakaa linkin seminaariin, jossa käsiteltiin yhdistysten vuosikokouksia poikkeustilan aikana. Tallenne on Youtubessa . Kannattaa katsoa, jos vuosikokous ja sen siirto mietityttävät.

Lisätietoja on tarjolla myös Pohjois-Savon Kylien tuoreimmassa uutiskirjeessä.