Mannerheimin lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piiri ry / Pohjois-Savo

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Järvi-Suomen piiri ry toimii MLL:n piirijärjestönä Etelä-Savon, Keski-Suomen, Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon maakuntien alueella. Piirin alueella toimii yli sata paikallisyhdistystä.

Piirin tarkoituksena on edistää toimialueellaan lasten, nuorten ja lapsiperheiden perusturvallisuutta, hyvinvointia ja tervettä kehitystä. Toiminnan lähtökohtana on perheiden tarpeet; lapsiperheiden arki, sen haasteet ja ilon aiheet. Päämääränä on edistää maakuntien lasten hyvinvointia ja turvallisia elinoloja. Piiri toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien edistäjänä sekä yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Toimintamuotoina ovat mm. tilapäinen lastenhoitoapu perheille, vertaisryhmät kiusatuille nuorille ja heidän vanhemmilleen, kummi- ja tukioppilastoiminta, tukihenkilötoiminnat (perhekummi-, kaveri- ja ystäväksi maahanmuuttajaäidilletoiminnat), Hyvä Joulumieli-kampanja, avoimien kohtaamispaikkojen koordinointi, vanhempainillat ja koulutukset ammattilaisille (kiusaaminen, media, tunnetaidot, ryhmäytyminen ja ryhmätoiminnat)  sekä MLL:n paikallisyhdistysten ohjaus ja tuki. Piiri ohjaa, tukee ja kouluttaa vapaaehtoisia em. toimintoihin.

Valtakunnallisia toimintoja ovat  mm. Lasten ja nuorten puhelin ja netti, vanhempainpuhelin ja netti, koulurauhan julistus.


Palvelemme kielillä

Ruotsi, Suomi, Englanti

Toimiala

Harrasteyhdistykset, Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus, Lapsi- ja perheyhdistykset, Nuorisoyhdistykset, Yleisen terveyden ja hyvinvoinnin yhdistykset

Teemat

harrastus ja vapaa-aika, kerhot, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, keräykset ja avustustoiminta, kaveritoiminta, lapsuus ja perhe-elämä, luottamustoiminta, messut ja näyttelyt, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, kotoutuminen, lomat ja leirit, mielenterveys, nuoruus, opinnot, tiede, kasvatus ja sivistys, osallisuus, päivystys- ja kriisityö, sosiaali ja terveys, teemapäivät ja -viikot, tukihenkilötoiminta, vaikuttaminen, vapaaehtoisuus, varainhankinta ja rahoitus, verkkovertaistuki, vertaistoiminta, vertaistuki, virkistys, yhdistyksen sääntömääräinen toiminta, yhteistyö ja verkostot, yleisötilaisuudet, ystävä- ja viriketoiminta

Avainsanat

elämäntilanne, aikuinen, aineistopankki yhdistyksille, ajankohtaista pohjois-savossa, aihe, ajankohtaista, ajanviete, aktiivinen kansalaisuus, alakouluikäiset, alaikäiset, aluetyö, lapset ja nuoret, nuoret, nuoret perheet, ensimmäinen lapsi, erityislapset, erityislapsi, perhe, vanhemmat, vanhemmuuden tuki, vanhemmuus, järjestötoiminan tuki, tukihenkilö, tukihenkilötoiminta, perhekummitoiminta, perhekummi, kaveritoiminta, kaveritukitoiminta, tukioppilas, vertaistuki, vertaistukipuhelin, kiusaaminen, lasten oikeudet, lastenhoito, kohtaamispaikat, Kohtaamispaikka, perhekahvila, Selviytyjät-vertaisryhmä, kummioppilas, Ystäväksi maahanmuuttajaäidille, Kuopio (paikallinen yhdistys)

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, asiakkaat, eläkeläiset, järjestötoimijat, jäsenet, kaikille, kuntalaiset, lapset ja nuoret, maahanmuuttajat ja pakolaiset, miehet, naiset, opiskelijat, pariskunnat, perheet, työssäkäyvät, työttömät, vapaaehtoiset, viranomaiset ja kumppanit, yhdistyksen työntekijät, läheiset ja omaiset

Ikäryhmä

aikuiset (30-62 v.), ikäihmiset (63-79 v.), kaikenikäiset, lapset (7-12 v.), leikki-ikäiset (3-6 v.), nuoret (13-17 v.), nuoret aikuiset (18-29 v.), vauvat ja taaperot (0-2 v.)

Osoitteet

  • MLL Järvi-Suomen piiri Kuopion vapaaehtoiskeskus

    Kauppakatu 67, Kuopio, Suomi

Yhteystiedot

Kotikunta: Kuopio
Sähköposti:

Puhelin:

Lisätietoa verkossa

MLL Järvi-Suomen piiri

MLL

Vanhempainnetti

Nuortennetti
Toiminta-alue

Alue
Etelä-Savo, Keski-Suomi, Pohjois-Karjala, Pohjois-Savo

Kunta
Iisalmi, Kuopio, Varkaus, Sonkajärvi, Vieremä, Siilinjärvi, Kiuruvesi, Lapinlahti, Suonenjoki, Vesanto, Rautalampi, Tervo, Rautavaara, Kaavi, Pielavesi, Tuusniemi, Leppävirta, Keitele

Kaupunginosa / Kylä
Juankoski, Vehmersalmi, Karttula, Maaninka, Varpaisjärvi, Nilsiä

MLL Järvi-Suomen piiri Kuopion vapaaehtoiskeskus

Kauppakatu 67, Kuopio, Suomi