Kuopion Setlementti Puijola ry

Setlementti Puijola perustettiin Kuopioon vuonna 1995. Työmme on alusta asti nojautunut setlementtien arvoihin. Tämä tarkoittaa, että tavoitteemme on edistää yhdenvertaisuutta, moniarvoisuutta ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Kunnioitamme yksilöä. Uskomme ihmisen omiin voimavaroihin ja kannustamme häntä löytämään omia ratkaisuja. Työmme on yhteisöllistä, yhdessä tekemistä.

Toimintamme on poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta. Ovemme ovat avoinna kaikille. Toteutamme tasa-arvoa riippumatta ihonväristä, sukupuolesta ja kulttuurista. Emme tavoittele taloudellista voittoa. Haluamme olla myös asiantuntijoita ja vaikuttajia. Haluamme työmme kautta vahvistaa kansalaisyhteiskunnan rakenteita sekä edistää yhdenvertaisuutta monikulttuurisessa Suomessa.

Vaikka tuemme vähempiosaisia ja vaikeassa elämäntilanteessa olevia, emme tee ratkaisuja toisten puolesta. Uskomme, että jokainen ihminen on oman elämänsä paras asiantuntija ja tärkein voimavara. Setlementtityön peruskivi on tahto turvata eri taustoista tulevien, erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten oikeutta hyvään elämään heidän kaikissa elämäntilanteissaan. Parhaiten se onnistuu kannustamalla jokaista ihmistä löytämään omat voimavaransa ja ratkaisunsa.

Puijola on osa suomalaista setlementtiliikettä, joka puolestaan on osa kansainvälistä setlementtiliikettä (IFS).


Palvelemme kielillä

Englanti, Suomi

Toimiala

Ihmisoikeus- ja rauhanjärjestöt, Kohtaamispaikka, järjestö- tai vapaaehtoistoiminnan keskus, Lapsi- ja perheyhdistykset, Monikulttuuriset ja kansainvälisiin suhteisiin liittyvät yhdistykset, Nuorisoyhdistykset, Työllisyyden edistäminen ja työttömien yhdistykset, Yleisen terveyden ja hyvinvoinnin yhdistykset

Teemat

hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, kotoutuminen, kriminaalityö, lapsuus ja perhe-elämä, monikulttuurisuus, kansainvälisyys ja kehitysyhteistyö, nuoruus, työllisyys, vapaaehtoisuus, vaikuttaminen, viestintä, yhteistyö ja verkostot

Avainsanat

Maahanmuuttotyö, Väkivaltatyö, Sukupuolisensitiivisyys, iltapäiväkerhotoiminta, Vastaanottokeskustoiminta, Suomen kielen opetus, Yksilötyö, Ryhmätyö, Asumisneuvonta, Maahanmuuttajien työvalmennus, Kuopio (paikallinen yhdistys)

Kohderyhmä

ammattilaiset ja asiantuntijat, asiakkaat, lapset ja nuoret, maahanmuuttajat ja pakolaiset, vapaaehtoiset

Ikäryhmä

kaikenikäiset

Osoitteet

  • Hallinto: Puistokatu 14-16, Kuopio, Suomi

  • Aggredi: Savonkatu 24, Liikehuoneisto 3 Käynti Tulliportinkadun puolelta 70110 Kuopio

  • Tyttöjen Talo: Kuninkaankatu 26 B 26, 5. krs, 70100 Kuopio

  • Iltapäiväkerhot Kuopion Haapaniemen, Jynkän, Kalevalan, Martti Ahtisaaren ja Snellmanin alakouluissa

  • Mahku ja Avain-asumisneuvonta: Puijonkatu 45 70300 Kuopio

Toiminta-alue

Alue
Pohjois-Savo

Kunta
Kuopio, Siilinjärvi

Hapelähteenkatu 33, Kuopio, Suomi

Savonkatu 24, Kuopio, Suomi

Kuninkaankatu 26, Kuopio, Suomi

Maaherrankatu 13, Kuopio, Suomi

Puijonkatu 45, Kuopio, Suomi