Ensihuoli-verkkokoulutus eläkeläisjärjestöissä toimiville

04.05.2021 klo 13:00 - 15:00 / Koulutus/seminaari / Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry Itä-Suomen aluekeskus

Kun huoli läheisestä herää… osaatko sinä toimia? Ensihuoli-koulutus tarjoaa valmiuksia päihteidenkäytöstä tai pelaamisesta syntyneen huolen puheeksi ottamiseen.

Ensihuoli-koulutuksessa opitaan puhumaan vaikeista asioista kunnioittavalla tavalla, toista rohkaisemalla ja tukemalla. Koulutus on maksuton ja avoin kaikille asiasta kiinnostuneille.

4.5.2021 koulutus on suunnattu erityisesti eläkeläisjärjestöissä toimiville. Lisäksi koulutukseen voivat osallistua kaikki, joita kiinnostaa toisten auttaminen ehkäisevän päihdetyön vapaaehtoistoiminnassa.

Koulutuksen teemana on huolen puheeksi ottaminen. Koulutuksessa saat näkökulmia, ajatuksia ja vinkkejä päihde- ja peliriippuvuuksien puheeksiottoon sekä omaan jaksamiseen, tuntemuksien käsittelyyn ja hyvinvointiin.

Koulutus kestää 2 h ja sisältää keskustelua, teoriaa ja käytännön vinkkejä. Kouluttajina toimivat EHYT ry:n aluekoordinaattori Harri Jukkala ja järjestöasiantuntija Sinikka Korpela. Jokainen koulutukseen osallistunut saa halutessaan sähköisen osaamismerkin.

Koulutus toteutetaan Microsoft Teams -sovelluksella ke 4.5.2021 klo 13-15.

Koulutukseen mahtuu 50 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Toiminta-alue

Valtakunnallinen

Teemat

asukas- ja kylätoiminta, eläkeläistoiminta, hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen, ikääntyminen ja veteraanitoiminta, kansanterveys, mielenterveys, päihteet ja riippuvuudet

Avainsanat

puheeksi ottaminen, päihteet, eläkeläisjärjestöt, järjestö

Kohderyhmä

eläkeläiset, järjestötoimijat, läheiset ja omaiset, veteraanit

Ikäryhmä

ikäihmiset (63-79 v.), vanhukset (80 v. - )

Valtakunnallinen

Kyllä

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Ilmoittautumistiedot

Ilmoittaudu koulutukseen tämän linkin kautta 2.5. mennessä