VAUHTI! -hanke

01.03.2020 - 31.12.2022 / TATU ry

VAUHTI! tuo vauhtia erityistä tukea tarvitsevien lasten, nuorten ja heidän läheistensä vapaa-aikaan ja harrastamiseen

Mikä Vauhti?

Vauhti! on harrastustoimintaa lapsille, alle 16-vuotiaille nuorille ja heidän läheisilleen yli diagnoosirajojen. Toimintaa järjestetään Iisalmessa, Kuopiossa, Siilinjärvellä ja Varkaudessa.

Järjestämme erilaisia lasten ja nuorten harrasteryhmiä sekä Perheily-tapahtumia yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa. Yhdessä tehdään mukavia ja monipuolisia asioita, kuten retkeillään, pelataan pelejä, musisoidaan, askarrellaan ja kokeillaan uusia lajeja. Toiminta suunnitellaan yhdessä osallistujien kanssa.

Perheilyt

Perheilyt ovat alle kouluikäisten erityistä tukea tarvitsevien lasten perheille suunnattuja tapaamisia ja tapahtumia. Myös muut läheiset ovat tervetulleita mukaan toimintaan. Perheilyt kokoontuvat kerran kuukaudessa Perheentalolla tai muussa ympäristössä perheitä kiinnostavien erilaisten vapaa-ajan touhujen parissa.

Perheilyjen myötä on mahdollisuus tutustua toisiin perheisiin ja siten vahvistaa omaa sosiaalista verkostoa. Asioita tehdään yhdessä ilon kautta!

Kaipaako perheesi vertaisuutta muista perheistä? Haluaisitteko lisää vinkkejä
yhdessä tekemiseen? Tervetuloa mukaan Perheilyihin!

Harrastusryhmät

Lasten Vauhti! -ryhmät

Lasten ryhmät kokoontuvat viikoittain esimerkiksi Perheentaloilla tai kouluilla. Pääpaino on mukavassa ja iloisessa tekemisessä, sosiaalisten taitojen harjoittelussa ja oman mielipiteen ilmaisun harjoittamisessa. Toiminta suunnitellaan yhdessä lasten kanssa. Ryhmiin kutsutaan toisinaan myös muu perhe mukaan.

Nuorten Vauhti! -ryhmät

Nuorten ryhmät kokoontuvat viikoittain esimerkiksi nuorisotiloilla tai muussa nuorten toivomassa ympäristössä. Ryhmissä kokeillaan monipuolisesti nuorten toivomia harrastustoimintoja ja voidaan vierailla esimerkiksi paikallisissa harrasteseuroissa.

Ryhmissä on useita ohjaajia, jotta harrastaminen olisi mahdollista jokaiselle. Ryhmiimme olet tervetullut juuri sellaisena kuin olet!

Vauhdin tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on edistää erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta ja osallisuutta sekä mahdollisuutta elää omannäköistä hyvää elämää

  •  Lapsen osallisuus ja yhdenvertaisuus harrastus- ja vapaa-ajan toiminnassa lisääntyy: omannäköisen harrastuksen löytyminen, onnistumisen kokemusten saaminen ja perheen yhdessä tekemisen vahvistuminen
  • Perheen ja vanhempien jaksaminen vahvistuu: voimavaroja arkeen tiedon ja vertaistuen avulla
  • Tietoisuus ja suvaitsevaisuus lisääntyy erityistä tukea tarvitsevien lasten ja nuorten kohtaamisessa

 

Vauhdin esite 

Lisätietoja koordinaattoreilta:

Petri Partanen                                                                  Julia Lyytinen
                                           
p.                                                                p.

Hermanninaukio 2, Kuopio, Suomi

Osoitteet

  • Hermanninaukio 2, Kuopio, Suomi

Nettisivut