Joulukuun tilannekuva korona-arjesta järjestöjen silmin

SPR Savo-Karjalan kokoama tilannekuva korona-arjesta järjestöjen silmin on nyt joulukuun osalta julkaistu.

Tilanne järjestöjen kohderyhmissä on kuukauden aikana mennyt hieman huonompaan suuntaan: kohderyhmässä on pelkoa, epävarmuutta, turhautumista ja väsymystä sekä yksinäisyyttä.
Vastanneiden yhdistysten arvion mukaan väestön hengityssuojainten käyttö on selvästi lisääntynyt koronatilanteen kiristyessä, vaikkakin edelleen vaihteluakin on.
Yhdistyksistä 20% arvioi avuntarpeen seuraavien 4vkon aikana lisääntyvän ja 57% tarpeen pysyvän ennallaan.
Erityisesti ikäihmisille toivottiin keskitetympää tai paikallisempaa koronatiedotusta ja digitaitojen puutteellisuuden huomioimista.

Auttamistoiminnan kohderyhmissä korostuivat edelleen erityisesti ikäihmiset ja lapsiperheet, myös nuoret ja mielenterveysongelmat mainittiin.
Keskusteluapu ja ihmisten kohtaaminen yksinäisyyden lieventämiseksi oli yleisin auttamistoiminnan muoto vastaajien osalta. Moni järjestö teki myös neuvontaa ja ohjaustoimintaa

Lue koko joulukuun kooste:

SPR Savo-Karjala järjestöjen tilannekuvakyselyn kooste joulukuu 2020

 

Tilannekuvakyselyjen aikataulut ja linkit sekä aiempien kyselyjen koosteet on julkaistu SPR Savo-Karjalan piirin nettisivuilla

välilehdellä ”järjestöjen tilannekuvakysely”. Myös joulukuun kooste löytyy tältä sivulta.

 

Kevään osalta tilannekuvakyselyt tehdään 2kk välein helmi- ja huhtikuun alussa. Lähetämme kyselyistä tarkemmat tiedot vuoden vaihteen jälkeen.
Helmikuun kysely (vko 5) 1.-7.2.2021
Huhtikuun kysely (vko 14) 5.-11.4.2021

Järjestöjen tilannekuvaa on kerätty Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savon alueella yhdistyksille suunnatuilla määräajoin toistuvalla nettikyselyillä. Keväällä ja alkukesästä kysely toistettiin joka toinen viikko ja syksystä alkaen siirryttiin kuukausittain toistettavaan kyselyyn. Kyselyn kautta noussutta alueen järjestöjen tilannekuvaa on välitetty SPR:n valtakunnallisen raportoinnin mukana STM:lle ja Valtioneuvoston tilannekeskukselle sekä SPR Savo-Karjalan piirin kautta Pohjois-Karjalan valmiussihteeristölle ja Siun Sotelle sekä Pohjois-Savon valmiustoimikunnalle ja Kuopion kaupungille (Pohjois-Savon sosiaalipäivystys).